Et utvidet tilbud for barn og unge
Nonstopfestivalen jobber for å tilby så rike opplevelser som mulig til et bredt publikum i alle aldre.
Hvert år samarbeider vi med DKS i Moss og setter opp forestillinger for elever på 6. og 10. trinn, samt for 5-åringene i byens barnehager. Dette er et tilbud som vi er glade for at blir tatt svært godt imot.
I år har vi i samarbeid med DKS Østfold utvidet tilbudet og arrangerer forestillinger også for elevene på de videregående skolene i Moss. Forestillingene blir gjennomført i skoletiden og utenom festivalens ordinære program. Her kan du lese mer om hva de unge, håpefulle får oppleve i år.
For barnehagene
Teater NIE tar festivalens yngste publikum med inn i en magisk verden fylt av livets tapte skatter. Det blir både latter og undring over livets små og store spørsmål når barna inviteres til en intim og filosofisk stund. Her er det rom for å tenke over ting man ikke har tenkt så mye på før. Eller kanskje man har tenkt på dem, men trodde at man var den eneste.
Regi/ide/konsept: Kjell Moberg
Sangtekster og komposisjoner: Nils Petter Mørland
Designer: Katerina Houskova
Produsent: Iva Moberg
Utøvere: Ingeborg Larsen, Iva Moberg og Nils Oortwijn
Sangen om alt som blir borte
Sangen om alt som blir borte er en forestilling basert på barns tanker og opplevelser om hva som skjer med ting som blir borte. Er leken jeg mistet i fjor på samme sted som bestefaren min som døde før jeg ble født? Er det et spesielt sted for mistede sokker og stjerner som slutter å skinne?
Skaperne bak forestillingen har bedt en gruppe barn i alderen 6-9 år svare på to spørsmål: Hvor drar ting når de blir borte? Hva slags fortellinger bærer de tingene som forsvinner? Svarene deres og historiene de fortalte oss har blitt til en forestilling om store følelser som formidles med mye humor.
Teater NIE er et internasjonalt teaterkompani som de siste 23 årene har produsert 39 forestillinger og turnert både nasjonalt og internasjonalt. De har spilt på en rekke festivaler og på etablerte institusjoner i Norge og Europa, samt turnert mye i Den Kulturelle Skolesekken. De spiller årlig for rundt 35000 publikummere på scener i inn- og utland.
For barneskolene
6. klasse får bli med Astrid Lindgrens Rasmus på loffen. Mer enn noe annet, ønsker Rasmus seg foreldre. Men ingen vil visst ha en liten gutt med stritt hår som bor på barnehjem. Rasmus skjønner at hvis han skal få seg noen foreldre, så må han finne dem sjøl! En dag rømmer han, og begir seg ut på eventyr sammen med omstreiferen Paradis-Oskar.
Skuespiller: Anders Sanzén
Musiker: Bo Platzack
Rasmus på loffen
Astrid Lindgrens folkekjære fortelling om Rasmus på loffen har lenge vært et drømmeprosjekt for Anders Sanzén som fikk idéen til å gjøre denne som en enmannsforestilling allerede i 1997.
Historien formidles med skuespill, akrobatikk, mimekunst, sang, musikk, galskap, vemod, spenning og lidenskap! Anders spiller alle 18 rollene på scenen og har selv regissert og produsert forestillingen. Bo Platzack er musiker.
Siden premieren i 2010 har stykket blitt fremført 711 ganger for til sammen 68000 mennesker i Norge, i tillegg til i Sverige. Rasmus på loffen er en del av Scenekunstbrukets repertoar.
Sanzén Produksjoner lager teaterforestillinger som kombinerer klassisk og fysisk teater, dans, musikk og sang. De lager teater for alle aldre – alltid med mye hjertevarme! Sanzén Produksjoner består av skuespiller og regissør Anders Sanzén. Han samarbeider med andre selvstendige kunstnere og grupper i sine prosjekter.
For ungdomsskolene
10. trinn får oppleve den sterke og viktige monologforestillingen, Å leve videre. Her møter de søstera som var på Utøya sammen med broren sin. Hun var 17 år, han var 23 år. Broren kom aldri hjem igjen. Hun lever videre, men opplevelsene fra terrorangrepet blir til traumer som preger alle deler av livet hennes.
Forestillingen er også en del av det ordinære programmet.
Skuespiller: Christina Sleipnes
Regissør: Nina Wester
Scenograf og kostymedesigner: Mari Lotherington
Komponist og lydprodusent: Andreas Wangsbro
Lysdesigner: Øystein Heitmann
Dramaturg: Kristine Myhre Tunheim
Dramaturg: Kristin Bjørn
Teknisk avvikler: Peder Unger Weierholt/Espen Nordheim
Produsent: Neste Trinn AS v/Siri Hallingby Børs-Lind
Kommunikasjonsansvarlig: Stine Anette Figenschau Hemmingsen
Kunstnerisk leder Rimfrost produksjoner: Kristine Myhre Tunheim
Å leve videre
Velkommen inn i det vanskelige rommet. Å LEVE VIDERE er laget av Rimfrost Produksjoner i
samarbeid med Kloden teater. Forestillingen er skrevet og regissert av Nina Wester med utgangspunkt i samtaler med en familie fra
Nord-Norge som mistet en av sine på Utøya. Monologen reflekterer erfaringer etter terroren, og opplevelser fra angrepet som skjedde på Utøya.
Forestillingen er i hovedsak laget for et ungt publikum uten egne minner fra 22.juli 2011.
Hovedpersonen i stykket er vitne til at det norske samfunnet blir mer polarisert, og at gjerningsmannens ekstreme holdninger får feste i stadig flere. Frustrasjonen i henne vokser og presser frem følelser hun ikke tidligere har klart å møte. Hun står foran et oppgjør.
«Jeg går igjennom det som skjedde igjen og igjen for at hjernen min skal finne en måte den kan forstå. Hvorfor skjedde det? Hvordan er det mulig? Og hvorfor ble det så stille etterpå når vi lovet hverandre at vi aldri skulle slutte å rope?»
For de videregående skolene
Anette Amelia Larsen gir et rått og nakent innblikk i livet til unge, kriminelle kvinner. Føkk alle er dokuteater basert på sanne historier og intervjuer med tre unge kvinner som har vært aktive i kriminelle miljøer. Hvorfor søker unge kvinner seg til disse miljøene? Hva driver dem, hvilket liv lever de, og er det i det hele tatt mulig å bryte ut?
Denne forestillingen er også på det ordinære programmet.
Skuespiller: Anette Amelia Larsen
Regi: Per-Olav Sørensen
Skapere: Ulf Stenberg og Emil Rosén Adsten
Oversettelse: Tiril Wishman Eeg-Henriksen
Produsent: The Global Ensemble Theatre AS, I samarbeid med DKS Østfold og Teater Fryshuset
Føkk alle
«Hun gikk på skolen, men kunne alt fra før. Det var som om hun bare fordrev tiden der. Men lærerne brydde seg ikke. Foreldrene brydde seg ikke. Snart brydde hun seg ikke selv. Om skolen. Om samfunnet. Om noe. Det begynte med et ran. Ikke fordi hun trengte penger, men fordi det ga henne et kick. Oppholdet i ungdomsfengslet forandret henne ikke til noe annet enn en kriminell. En ekte kriminell. Føkk alle!»
«Føkk alle» er et samarbeid mellom Unga Dramaten og Teater Fryshuset (ungdomsenhet i Sverige), som med denne forestillingen følger opp «Klipp han» og Bye bye, Bror» med den avsluttende delen i triologien om vold og drap blant ungdommer.
På scenen står Anette Amelia Larsen. Hun har jobbet i Norge, Danmark og Sverige, og spilt i musikaler som Evita, Chicago, Mamma Mia, The Sound of Music og Rent for å nevne noen. Du har også sett henne i The Book of Mormon, Den Grønnkledde og Peer Gynt på Det Norske Teatret.