Testløpet

Lørdag 25. september kl. 16:00

Sted: Elveplassen

Pris: 200,-

Testløpet

Testløpet er en familieforestilling om sannhet, løgn, tillit og kommunikasjon – og om Klara på 12 som gjør opprør mot foreldrene. Her blir store og små publikumere ekspertrådgivere for de voksne karakterene i stykket.

Klara er en 12 år gammel jente med tre foreldre: bonusmamma, mamma og pappa. Hun skal møte dem – og publikum – på friidrettsbanen, for å gjennomføre et viktig testløp. Løpet vil avgjøre hennes fremtid som friidrettstalent, og foreldrene er spente og stolte.  

Men Klara dukker ikke opp til avtalt tid. Hun har valgt å gjøre noe helt annet. Foreldrene får bare uklare beskjeder om hvor hun er og hva hun gjør.

Hva skjer med Klara? Hvordan kan hun velge å skulke et så viktig løp, og hvorfor har hun ikke sagt noe til foreldrene før ?

Publikum blir rådgivere

Publikum er delt i grupper fra start og hver gruppe følger én av de tre foreldrene til Klara. Karakterene spør om hjelp både til å løse praktiske oppgaver, som for eksempel å lage et banner til testløpet, og til moralske spørsmål som «Hvordan skal jeg si sannheten?» og «Lyver jeg hvis jeg ikke sier noe, bare lar være å fortelle sannheten?»

Gjennom enkle oppgaver og dialog dras vi inn karakterens historie og perspektiv. Publikum, både store og små, blir etterhvert rådgivende eksperter for de tre voksne som havner i en konflikt med og om Klara. Det blir publikums oppgave å hjelpe karakterene med å komme fram til en løsning på sine dilemmaer og å gjenvinne tilliten til hverandre.

Testløpet, praktisk informasjon

Forestillingen spilles på friidrettsarenaer og passer for foresatte og barn fra 10 år. Kom gjerne sammen! Husk klær til å kunne være ute.

Bakgrunn for forestillingen

Forestillingen er utviklet gjennom workshops med målgruppen, ved å undersøke deres relasjon til løgn, sannhet, tillit og lojalitet. Den er også inspirert av FridayforFuture-bevegelsen.

Medvirkende

Nora, bonusmor: Marthe Sofie Løkeland Eide
Mons, far: Bendik Ø. Johannessen
Bodil, mor: Kikki Stormo
Klara (kun tilstede via digitale medier): Astrid Lyngstad Pharo
Fotograf: Trond Høines og Marthe Sofie Løkeland Eide
Manus og regi: Tiril Pharo
Dramaturg i deler av prosessen: Cecilie Lundsholdt
Produsent: Tiril Pharo
Co-produsent: Østfold Internasjonale Teater

Produksjonen er støttet av: Norsk Skuespillersenter, Dramatikkens Hus, Teatret Vårt, Østfold Internasjonale Teater, Norsk Kulturråd og Fond for Utøvende Kunstnere