Blodklubb – NonStopfestivalen

Fredag 20. september, kl. 20:00

Sted: House of Foundation

Pris: 325,-

Blodklubb – NonStopfestivalen

Blod er tykkere enn vann, det er fakta. Med Blodklubb inviteres du til en fest som du garantert ikke glemmer med det første!

En venn av oss fortalte om en uforglemmelig opplevelse da hun tilfeldigvis snublet innom et kroteater i Århus. Hun husket dessverre ikke hva kompaniet bak forestillingen het. Men da hun fortalte om det, måtte vi bare spørre; Det var ikke tilfeldigvis «Ferske scener» fra Tromsø? Jo, det var det! Dagen etter tok vi kontakt, og gleder oss stort til denne festkvelden med Blodklubb! 

I en uforutsigbar miks av humor og dypt alvor behandler Blodklubb tema som tilhørighet, fellesskap, kulturell arv og kulturell framtid. Vi roter rundt i spørsmål om genetikk og kultur i nord, om oss sjøl, det samiske, kvenske, finske og norske.

Her får du presentert arketypene fra nord: «Den samiske aktivisten,» «Forskeren» «Fornorskningsofferet» og «Bæreren av norsk skyld» . Vi vil utvikle disse «typene» og skape nye roller for fremtiden, vise muligheter som kan erstatte dem – selv om det kanskje er utopier.

Blodklubb er en serie interaktive, sceniske møter der både kunstnere og publikum undersøker vårt motsetningsfylte forhold til genetikk og kultur, med det samiske som omdreiingspunkt.

I dette møtet søker vi etter den ultimate følelse av fellesskap: et VI. Hva skaper et sterkt fellesskap? Med blodklubb tillater vi oss å være personlige, gjerne med en ironisk tilnærming til temaer vi tar dypt alvorlig.

Det vil bli taler, øvelser, musikk av hardcore-bandet Ondt Blod, øl, kvakksalveri og høykultur. Vi blander vårt blod i vår søken etter den autentiske følelsen av Blodklubb.

Ferske Scener skaper scenekunst, møter og arrangementer med fokus på spesifikke temaer og historier fra nord, med sterk vektlegging av publikumsdeltakelse. Med våre prosjekter fremhever vi den kulturelle kompleksiteten i Nord-Norge.

Nonstop Internasjonale Teaterfestival 18.–22. september

Nonstop Teaterfestival er fem dager i Moss fylt med teater i all sin herlige bredde. Bli med og bruk hele sanseapparatet når både nasjonale og internasjonale artister i verdensklasse inntar byens scener. Skal du på flere arrangementer, kan det lønne seg å kjøpe festivalpass. 

Se hele programmet her

Ferske Scener drives av kunstneriske ledere Kristin Bjørn, Bernt Bjørn, Kristina Junttila, og produsent Marianne Siljuberg.

Klubbledere: Kristina Junttila, Bernt Bjørn, Sigbjørn Skåden og Kristin Bjørn.
Gjester: Hilde Kristin Liu Skoglund.

Husband: Ondt Blod v/Aslak Heikka Hætta Bjørn, Alexander Våga Mortsensen, John Nilsen, Håvard Rushfeldt, Jørgen Store

Produsent:Marianne Siljuberg

Støttet avNorsk Kulturfond, Tromsø Kommune og Troms Fylkeskommune.Omtaler:

«Blodklubb gir håp for at det er mulig å møtes, og feste, på tvers av kulturelle skiller og preferanser. Det kunne definitivt være nyttig for søringer også å inviteres til klubbkveld ved en passende anledning. Et ‘vi’ i praksis»

Camilla Eeg-Tverbakk for Norsk Shakespearetidskrift

«Daring, playful and edgy.»

Ragnheiður Skúladóttir – Direktør for Festspillene i Nord-Norge 2019