Nonstopfestivalen 2024

Målet med Nonstopfestivalen er at du skal gå ut av den siste forestillingen med et eneste stort «aaaaaaahhhhh». Kanskje litt sliten, men på en deilig måte, etter å ha blitt behaget, berørt, utfordret og ledd – kort sagt fått røsket i hele opplevelsesregisteret.

Onsdag 18.09 – premiere etter premiere

Festivalens første dag byr på en verdenspremiere, en norgespremiere og en urpremiere.

Peer Gynt

17:30 – Parkteatret
VERDENSPREMIERE

Vi er sikre på at denne forestillingen vil bli en stor begivenhet. Peer Gynt tegnet i sand av den verdenskjente sandkunstneren Kseniya Simonova. Og musikken? Det kunne jo ikke være noen andre enn Edvard Grieg.

Med tre verdensnavn på samme plakaten – hvem vet hvor denne ferden vil ende? Men vi vet at den begynner her!

Føkk alle

19:00 – Parkteatret
NORGESPREMIERE

Fra ord i sand, går ferden til en mye mer brutal virkelighet. Norgespremieren på Føkk alle med Anette Amelia Hoff Larsen i hovedrollen. Monologen er basert på unge, kvinnelige kriminelle, satt sammen til én karakter. Den er derfor helt sann, og dessverre skremmende aktuell. Derfor har vi også et såkalt ettersnakk med tidligere leder av B-gjengen, Abbas Ghulam, eller en i nettverket hans.

Forestillingen skal ut på en lengre turné umiddelbart etter premieren – men det begynner i Moss!

Kan du sette deg ned Gud, vi må snakke sammen

20:45 – Parkteatret
URPREMIERE

På åpningsdagen byr vi også på en urpremiere. «Kan du sette deg ned Gud, vi må snakke sammen», av og med Geir Meum Olsen. Planen var egentlig at Frank Kjosås skulle ha hovedrollen, men han fikk et par store filmroller. Det var da spørsmålet kom fra flere hold, hvorfor kunne ikke forfatteren gjøre dette selv? Det kan han, og forhåpentlig får også denne et langt liv.

Og da har vi altså tre forestillinger på åpningsdagen, som alle ser sitt lys her.

Torsdag 19.09 – med årets store snakkis

Stålsett deg for Nina Westers sterke «Å leve videre», før du kan nyte både en verdensmester og ukjente talenter.

Å leve videre

18:00

Vi fikk en mail fra Nina Wester, som er et stort navn i teaternorge for tiden. Hun skriver og regisserer en masse, og vi har inntrykk av at hun årlig er Hedda-nominert eller vinner. De hadde laget «Å leve videre», og lurte på om vi var interesserte. Selvfølgelig var vi det.

En ting er at den er årets store snakkis, men langt viktigere er det den tar opp. Hvordan leve videre etter Utøya, og hvor har det blitt av den store samtalen vi sa vi skulle ta etter 22. juli.

Vivat Messi

19:45 – Parkteatret

«Å leve videre» er sterk kost. Etter den trenger vi derfor noe helt annet. Noe vi kan se på med andre øyne og sinn. Det var da «Vivat Messi» dukket opp.

Her møtes freestyle fotballverdensmester Daniel Pražák og DJ og musiker badfocus på scenen for å fortelle en historie om besluttsomhet, vilje og streben etter å følge en drøm.

Scenen er din

21:00 – House of Foundation
NYTT AV ÅRET

Så skal vi gjøre noe vi aldri har gjort før. Vi kaller det «Scenen er din». Det er en åpen invitasjon til alle talenter der ute, unge som gamle, erfarne som ferske, som har noe de ønsker å presentere på en scene. Kall det gjerne teatrets svar på en viseklubb.

For publikum blir dette en variert og spennende aften som garantert vil by på en overraskelse eller flere.

Fredag 20.09 – familie, samhold og samspill

For en fredag! Dette blir både morsomt, annerledes og fint.

Alt om min bestemor

18:00 – Parkteatret
KRITIKERROST

Fredagen åpner med «Alt om min bestemor» av og med André Jerman, og med Are Kalvø på regi. Denne forestillingen har fått en helt enorm mottagelse. Den bestemoren det er snakk om ble faktisk 108 år og er blant annet mor til Mona Levin. Dermed er det vel rimelig opplagt at det er et temmelig innholdsrikt liv med stort spenn som Jerman presenterer her.

Dette kan fort bli et av de virkelig store høydepunktene!

Blodklubb

20:00 – House of Foundation

Vi fikk et tips fra et familiemedlem som hadde vært på en forestilling i Danmark, helt ulik noe annet hun hadde opplevd. Og de var norske de som presenterte det. Da hun beskrev forestillingen, så tenkte vi at dette måtte være Ferske Scener fra Tromsø. Det var det, og Blodklubb har vi gledet oss til helt siden de takket ja. For dette er annerledes, men det på en helt herlig måte.

Her får du taler, øvelser, musikk av hardcore-bandet Ondt Blod, øl, kvakksalveri og høykultur i en fest som du garantert ikke vil glemme med det første.

Nattjazz med Simin Tander new quartet

20:45 – Parkteatret

I mange, mange år har festivalen hatt gleden av å samarbeid med Arena og Tor Sørby. Derfor er vi veldig glade for at de ville være med i år også, for Tor er ekstremt kunnskapsrik og kvalitetsbevisst. Det oppleves som en berikelse for både byen og festivalen når han til stadighet finner fram godbiter som treffer profilen Nonstop har.

Kontrasten fra Blodklubb tidligere på kvelden kunne kanskje ikke vært større, og det er deilig. Det er også deilig at det faktisk kan få lov til å begynne litt sent.

 

Lørdag 21.09 – det er bare å glede seg

Lørdagens program er ikke helt offisielt ennå, men vi lover at det kommer til å bli noe helt spesielt!

Søndag 22.09 – bevegelse og trøst

Lokale talenter, en verdenspremiere og Lars Saabye Christensen.

Triple Bill

16:00 – Samfunnshuset

Vi har samarbeidet med Dansekunst i Østfold i mange år. Da de tok kontakt og spurte om de kunne få presentere Triple Bill, en triologi i Carl André Johanssons koreografi, så ville vi selvfølgelig det. Tematikken, bærekraft, er noe som opptar oss like mye som det gjør for mange.

Vi har også gjennom noen år bygd opp et publikum for dans. Noe av tanken bak det er å bidra til at det lokale og regionale skal få blomstre.

Mission Intuition

18:00 – Parkteatret
VERDENSPREMIERE

Så har vi faktisk en verdenspremiere til. Gosia Mielech og Mission Intiution. Gosia har gjestet festivalen flere ganger, og det til tross for at hun har hele verden som arbeidsplass. Sist vi snakket med henne var på Teams fra Sidney. Når vi sier det så er det ikke for å skryte, men for å forhåpentligvis gi et inntrykk av hvor stor hun faktisk er.

Det er en opplevelse å se henne, hver eneste gang, og man føler seg alltid litt rikere etterpå.

Gi meg en trøst – Nordic voices og Lars Saabye Christensen

20:00 – Moss kirke

Da Tor Sørby fra Arena ringte og spurte om vi trodde «Gi meg en trøst» kunne passe til festivalen, så var det ikke vanskelig å si ja. Vi har hatt gleden av å samarbeide med mesteren Saabye Christensen flere ganger. Å da få lov til å være med på å presentere ham i et uttrykk som dette – selvfølgelig ville vi det.

Her er det mange strenger som spiller på lag og sammen, og på en eller annen finurlig måte føles det veldig riktig at nettopp denne opptredenen avslutter årets festival.