Peer Gynt – NonStopfestivalen

Onsdag 18. september, kl. 17:30

Sted: Parkteatret

Pris: 325,-

Peer Gynt – NonStopfestivalen

Henrik Ibsens Peer Gynt med musikk av Edvard Grieg er kjent for de aller fleste. Likevel kan vi love deg at denne versjonen av et av verdens mest kjente teaterstykker har du aldri opplevd før! 

For et par år siden fikk vi en vill idé: Kan vi få sandkunstneren Kseniya til Moss for å tolke Terje Vigen? Det klarte vi – og det ble fantastisk!

Med det på minnet, fikk vi i år for oss at vi kanskje skulle høre om hun også vil gjøre Peer Gynt til musikk av Edvard Grieg? Vi tok kontakt og fikk til svar at hun vil, hun kan, og hun kommer! Det blir dermed verdenspremiere på et av Ibsens mest kjente verk, formidlet på en måte du garantert aldri har sett før!

Kseniya Simonova er en sandkunster, vinner av Ukraine’s Got Talent og kunngjort som et internettfenomen av The Guardian. Hun skaper vakre og gripende historier av sand og er den mest sette sandkunstneren på internett.

Det er en særegen opplevelse å se Kseniya trylle frem bilder i sand på scenen, i et tempo som selv ikke Peer på bruderov kan overgå. Peers dilemma mellom å være seg selv nok versus å følge samfunnets normer og moralske kompass er like aktuelt i dag som da det ble fremført for første gang i 1876.

Kseniya har fremført sin visuelle kunst over hele verden i mer enn 70 land. Det er lett å la seg trollbinde av hennes måte å formidle historier på.

Henrik Ibsen og Edvard Grieg tolket i sand av Kseniya Simonova. Dette blir stort!

«Hvor udgangspunktet er galest, blir tidt resultatet orginalest.» Peer Gynt

Nonstop Internasjonale Teaterfestival 18.–22. september

Nonstop Teaterfestival er fem dager i Moss fylt med teater i all sin herlige bredde. Bli med og bruk hele sanseapparatet når både nasjonale og internasjonale artister i verdensklasse inntar byens scener. Skal du på flere arrangementer, kan det lønne seg å kjøpe festivalpass. 

Se hele programmet her

Sandkunstner:Kseniya Simonova

Konseptidé: Geir Meum Olsen